Wat Kost Een Personal Trainer? - Motionacademy.be  thumbnail

Wat Kost Een Personal Trainer? - Motionacademy.be

Published May 06, 23
11 min read

Doelen - Target Personal Training

Persoonlijke training bijles geven en bijles geven Amsterdam is vaak gericht op het voordeel dat klanten eruit halen; maar zelden wordt er gekeken naar wat de voordelen zijn voor de personal trainer zelf. Want wie haalt er meer uit? Een klant die probeert weer in vorm te komen en nieuwe vaardigheden te verwerven, of de coach die zijn of haar passie leeft en geniet van het zien van de stappen die hun klanten maken, of dit nu bij een beginner is of een atleet op wedstrijdniveau.Ontdek de aspecten die onmisbaar zijn voor een personal trainer, en voor iedereen die wil werken in de personal fitnesssector. Of je nou in groep werkt, of als individu, je capaciteiten zijn grotendeels hetzelfde. Bron: Pexels Om bij de nieuwe generatie personal trainers aansluiting te vinden, moet je jezelf kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Het is inderdaad meer dan lonend om je eigen fitnessprogramma te ontwikkelen in overeenstemming met je visie op lichamelijke activiteit in het algemeen. Kom met eigen oefeningen, gebruik je creativiteit en dit alles terwijl je op de hoogte blijft van het laatste nieuws en de meest recente bevindingen uit de wetenschap.

Een andere manier om op te vallen tussen de legioenen aan personal trainers is om te bepalen aan wat voor soort mensen je je fitnessvaardigheden wilt verkopen. Je werk als personal trainer weerspiegelen wie je bent en je moet weten hoe je je klanten kan bereiken en onderwijzen. Je moet jezelf afvragen: Geef je de voorkeur aan groepslessen in een sportschool of aan individuele coaching? Ben je van de aurobics, of train je liever bodybuilders, via Cross, Fit of met Parkour? Hoe definieer je je focus: met oefeningen gericht op gewichtsverlies? Of zou je een fitnesstrainer willen worden voor een professionele atleet? Heb je een specialiteit: gymnastiek, seniorenfitness, stretching, Zumba? Of meer algemene programma's, zoals cardio- en krachttraining? Je kunt ook jeugdfitness overwegen - een aspect van de fitnessindustrie dat de neiging heeft gemarginaliseerd te worden.

Als je eenmaal hebt bepaald welk type fitness je wilt geven en de diploma hebt gehaald die vereist is, kun je gaan nadenken over hoe je klanten gaat vinden. In je profiel kan je alle details beschrijven, zoals je leefstijl en voedingsadviezen, om te laten zien wat je kan. Dat betekent dat je goed geïnformeerd moet zijn over voedings- en levensstijlproblemen! Onthoud dat je klanten je zullen beoordelen op je trainingen en de discipline die je aantoont.Dat betekent weer dat je je studenten regelmatig moet evalueren om hun voortgang te meten en vast te leggen. Deze alledaagse taken die alles te maken hebben met persoonlijke training, kunnen helpen op twee gebieden: Voor je geloofwaardigheid als trainer - en daarmee de loyaliteit van klanten Een nieuw niveau bereiken met je klanten Doe actief mee met je klanten, om ze gemotiveerd te houden Bron: Pexels Het hebben van een gezonde levensstijl kan je gemotiveerd houden en je vooruit helpen bij een eventuele carrière als personal trainer (Wat Kost Een Personal Trainer? - MotionAcademy.be).

Personal Training - The Gym Amsterdam

Als fitnesstrainer moet je, onafhankelijk van je favoriete discipline, jezelf stimuleren je arsenaal uit te breiden - of tenminste op de hoogte blijven van je kennis van dieet en lichaamsbeweging om je cliënten de allerbeste raad te geven, en elk van hun zorgen adequaat te kunnen beantwoorden. Welke voedingsmiddelen moeten worden vermeden en welke zijn geschikt voor hun lichaamstype en trainingsschema? Zo'n voedingskennis zal je studenten sneller in vorm brengen en ze ook in vorm laten blijven! Geestelijke voorbereiding draagt ook bij aan het proces: je op je gemak voelen en gemotiveerd zijn, is onontbeerlijk als je vooruit wilt komen.

Je moet het als een persoonlijke investering zien, als je studenten in staat zijn om een ​​dergelijke houding dankzij jouw personal training te ontwikkelen (Wat Kost Een Personal Trainer? - MotionAcademy.be). Met andere woorden: enthousiasme is iets waarmee je je studenten moet aansteken! Als fitness-instructeur je roeping is, kun je je studenten motiveren in een tweeledige aanpak: uiteraard ten eerste door ze te helpen met het bereiken van hun fitnessdoelen.

Met gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging, laat je je studenten zien hoe veel beter ze zullen slapen, en het gevoel van energie dat ze krijgen! Meer bewegen zal hun lichaam op conditie brengen, wat hun karakter zal verbeteren, wat op hun beurt hun humeur zal verbeteren, wat hen zo weer aanspoort om nieuwe stappen te zetten.. (Wat Kost Een Personal Trainer? - MotionAcademy.be).

Kan jij het aan om groepslessen te leiden? Bron: Pexels Als we onthouden dat trainen ons een goed gevoel geeft, krijgt het behalen van je fitnessdiploma een diepere betekenis. Geef toe: voel je je niet beter als je iets doet dat je graag doet? Toch blijft het belangrijk dat je het vak niet gaat idealiseren (Wat Kost Een Personal Trainer? - MotionAcademy.be).

Misschien moet je eerst meer leren over fitnessinstructie en, meer in het algemeen, over het beroep zelf. Eigen baas worden betekent uit je comfortzone stappen, vooral als het gaat om salaris en andere werkgerelateerde voordelen. Het is natuurlijk en begrijpelijk om je eerst ongerust te voelen, des te meer als je je hele beroepsleven als werknemer in loondienst geleefd hebt.

Zij kunnen je inzichten en adviezen geven over hoe je succesvol kan worden. Je studenten kijken naar je leiderschap; tijdens trainingen, voor motivatie en vanwege je kwalificaties en expertise. Niemand zegt echter dat je studenten jou niet ook kunnen helpen! Praat met hen, tijdens en na persoonlijke trainingssessies. Welk deel van het trainingsprogramma vonden ze het leukst? Welke het minste? Willen ze meer cardio, of meer krachttraining? Hoe zit het met het opbouwen van uithoudingsvermogen, of willen ze zich zelfs uitdagen met een zware fitness boot camp? Door zulke evaluaties zullen jullie beiden nieuwe horizonten ontdekken: over hoe je de training zou kunnen geven, en hoe hard je je klanten kan pushen! Onderdeel van die gezonde levensstijl is gebalanceerd eten.

Vacature Personal Trainer - Peppergym

Je twijfelt misschien aan het eigen baas worden, maar met de tijd komt ervaring - en ervaring is de beste leraar! Praten met andere trainers en fitness- en voedingsspecialisten! Breid je kennis uit, zodat je die kennis weer aan al je klanten kunt presenteren. Het is zeer de moeite waard om je studenten te zien vorderen; het is echt iets dat je een goed gevoel geeft.

Je klanten hebben waarschijnlijk duidelijke ideeën hebben over bijles geven en wat ze willen bereiken en hoe ze fit willen worden. Sommigen hebben misschien een bepaalde oefening nodig om te herstellen van een blessure - Wat Kost Een Personal Trainer? - MotionAcademy.be. Anderen willen misschien gewoon de flexibiliteit vergroten of afvallen. Recent bevallen moeders willen misschien een postnatale training die op hen is afgestemd.

Het is aan jou om, met je diploma en passie voor fitness, voor de motivatie achter die nieuwe levensstijl te zorgen, en ze tegelijkertijd te helpen met trainen. Wat Kost Een Personal Trainer? - MotionAcademy.be. Die win-winsituatie tussen jou en je klanten moet centraal staan ​​in hun eerste consult, maar ook tijdens alle fitness- en wellnesslessen en tijdens elke fase van geïndividualiseerde training.

Personal trainer zijn is populair. De vraag naar personal trainers is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Een abonnement van de sportschool is niet genoeg, als personal trainer kan je het verschil maken door mensen te helpen hun doelen te behalen. Als jij het leuk vindt om mensen te helpen en bezig te zijn met sporten is de baan personal trainer misschien wel iets voor jou.

Je maakt net als bij bewegen een schema voor voeding op maat. Vaak wordt vergeten dat je als personal trainer in sommige gevallen niet alleen een coach bent op het gebied van beweging en voeding, maar ook een soort van kan zijn voor de klant. Je moet je klant om zo te zorgen dat iemand stappen maakt.

Dit kan diverse aanleidingen hebben. De meeste mensen willen iets doen aan de . Zo willen zij afvallen, meer spieropbouw of vitaler worden. Een personal trainer wordt ook ingeschakeld voor de . Uit diverse onderzoeken blijkt dat regelmatig bewegen psychische klachten vermindert. Verder biedt een personal trainer nog andere mooie voordelen: Een personal trainer legt de oefeningen uit, en zorgt ervoor dat je deze juist uitvoert.

8 Redenen Om Te Gaan Trainen Met Een Personal Trainer

MotionAcademy (Personal Trainer Mechelen)

Lange Schipstraat 78, 2800 Mechelen
0488 37 72 25
Klik hier voor meer

Een coach motiveert, adviseert en inspireert om de leefstijl te veranderen. Een personal trainer maakt een op maat gemaakt fitnesschema en voedingsschema. Dit betekent dat een klant weet waar hij of zij aan toe is en hoeft hij of zij niet zelf na te denken over de juiste beweging en voeding.

In de praktijk blijkt dat doelstellingen sneller behaald worden met een personal trainer of fitness instructeur. Dit klinkt misschien raar, maar uiteindelijk is het sporten met een personal trainer goedkoper voor veel mensen. Veel mannen en vrouwen worden lid van een sportschool, gaan een paar keer sporten en haken daarna af.

Met een personal trainer zijn mensen doelgericht aan het werk. Ze betalen wel meer, maar komen ook tot resultaten! Van je je baan maken is bij veel mensen de grootste drijfveer om een personal trainer te worden. Je werk is een groot deel van je leven, dus is het belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt.

Ten eerste is er een grote vraag naar fitnessinstructeurs. Personal training is de laatste jaren geworden, dus er zijn genoeg mogelijkheden voor jou om aan klanten te komen of om aan het werk te gaan bij een sportschool. Dit brengt ons direct naar het tweede punt en dat is dat je kan zijn.

Je kan op deze manier je eigen uren, klanten en andere afspraken inplannen. Als laatste kan de een achterliggende reden zijn om te starten als personal trainer. Hoe mooi is het om andere mensen te helpen en ondertussen ook geld te verdienen met hetgeen je zo leuk vindt? Wat een personal trainer verdient hangt af van het feit of je in loondienst bent of als zelfstandige werkzaam bent (Wat Kost Een Personal Trainer? - MotionAcademy.be).

Dit zijn bruto maandsalarissen. In loondienst werken heeft als voordeel dat je meer zekerheid hebt. Als je zelfstandige bent is dit natuurlijk anders en ben je afhankelijk van de hoeveelheid klanten en de prijs die je hanteert. Je kan een hogere prijs hanteren als je ook meer te bieden hebt.

Vrouwelijke Personal Trainer - Maxxpersonaltraining

Daarnaast kan je ook een hogere prijs vragen als je bijvoorbeeld training op locatie geeft - Wat Kost Een Personal Trainer? - MotionAcademy.be. Je hebt als zelfstandige minder zekerheid maar kan waarschijnlijk wel meer verdienen. Leestip: Wat verdient een personal trainer? >> Het antwoord op deze vraag is in principe ''nee''. Feitelijk genomen kan iedereen zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Door geen opleiding of een cursus te volgen word je ten eerste minder serieus genomen als je in loondienst gaat of als je een eigen bedrijf begint. Bovendien zal dit resulteren in een aanzienlijk lager salaris. Ten tweede kan je ook je cliënten in gevaar brengen als je niet alle gezondheidsgevolgen goed kan inschatten.

Hier komt veel meer bij kijken! Bovendien ligt het slagingspercentage zeer hoog, dus je hoeft niet bang te zijn dat je de opleiding niet haalt. Door de populariteit van het beroep personal trainer zijn er veel verschillende opleidingen te vinden. Om personal trainer te worden is de opleiding Fitnesstrainer A relevant om te doen.

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig. Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met MBO-niveau 3. Bekijk hieronder een video met een korte toelichting over de :Deze opleiding is fysiek, maar ook online te volgen. Deze opleiding is een basisopleiding, als vervolg kan je ook Fitnesstrainer B volgen.

Fitnesstrainer B kan je vergelijken met MBO-niveau 4. Naast deze basisopleidingen kan je er ook voor kiezen om je verder te specialiseren, daar zijn ook nog andere opleidingen voor - Wat Kost Een Personal Trainer? - MotionAcademy.be. De opleidingsduur van de opleiding Fitnesstrainer A is . In deze 4 maanden krijg je een theorie-examen, stage en praktijkexamen. Als je dit hebt afgerond dan ben je in het bezit van EREPS level 3 (Europees-erkend) diploma Fitnesstrainer A.

In deze maanden is er veel sprake van zelfstudie, krijg je een examen en moet je stage lopen. Omdat de opleidingen van een personal trainer of fitness instructeur niet een heel jaar duren valt de prijs ook mee. Voor Fitnesstrainer A opleiding klassikaal betaal je in zijn totaliteit €1. 240.

Latest Posts

Thaise Massage Praethong Heist-op-den-berg

Published Jun 20, 24
5 min read

Kinesist Ruggeveldlaan

Published Jun 20, 24
3 min read

Studies Kinesist Hogeschool

Published Jun 15, 24
7 min read